Räknar ner....

Vi räknar ner inför årets största mål, SM. På onsdag morgon åker vi och innan dess ska Bella och Tingla gå en uteritt söndag, ett dressyrpass måndag och ladda batterierna i hagen lördag och tisdag. 


Tingla

De senaste tio riddagarna har varit bra. Tingla har gått tre uteritter med Julia, två uteritter med mig, ett dressyrpass hemma med mig och två träningar på bortaplan. Amanda hoppade bana med henne i torsdags och det såg lekande lätt ut. Jag red en träning för Issa förra torsdagen som gick jättebra. Hon är nyskodd och har fått en genomgång av Jeanette. Precis som sist för två månader sen var det bakbenen hon var lite spänd i muskulaturen på. Hon matar på så otroligt med de där bakbenen så det är inte konstigt men oj vad hon njuter av behandlingen. 


Härlig långritt med Tingla, Tilda och Bella

Bella har ridits ut av Tilda ett pass, mig fyra pass, tömkörts ett pass, gått ett dressyrpass med mig hemma och ett med Amanda på bortaplan då de passade på att rida igenom programmen de ska rida på SM. Även Bella är nyskodd och har fått behandling. Hon var väldigt fin i kroppen denna gång, men fick ändå lite mjukgörande behandling över bogar och hals. Även Bella visar tydligt att hon gillar detta. 

Vivan har gått i skogen med Julia ett pass, mig tre pass, tömkörts ett pass och gått två dressyrpass med mig. Hon har genomgående känts fin och varit pigg. Nässelutslagen hon fick hängde med ett bra tag men efter att ha gått på halv dos antihistamin för sin vikt samt att vi dammsög och ångtvättade stallet och bytte ut allt strö mot nytt och fräscht försvann de. Skönt! Även om hon inte verkade må dåligt av dem blir man ju orolig när saker inte är som de brukar. Vivan är också nyskodd. I fjol blev hon otroligt torr i hovarna och sprack en del men det måste varit nåt tillfälligt för denna sommar är hovarna bra igen. 


Vivan

Livar har bott här 20 dagar och på söndag åker han hem. Det kommer bli lite tomt efter lilleman. Han är en stor personlighet och det har varit jättekul att lära känna den lite vuxnare Livar och inte bara fölet Livar. Han och Irma har blivit kanonkompisar och de kommer nog sakna varandra men det är ju inte ett hejdå utan ett på återseende. Redan i mitten av augusti ska de få samåka upp till Wången för att visas på sommarpremiering. Inga poäng som är viktiga i år utan ren miljöträning inför nästa år då det gäller. 


Livar och Irma äter alltid i samma hög 

Inför detta har vi lasttränat dem och åkt en tur i mitt släp. Livar har åkt en hel del transport hos Amanda men inte baklängessläp utan vanligt. Irma har lasttränat mycket men bara åkt två gånger, då hon for till och från Sjökvists i samband med avvänjningen. Men båda var supercoola att lasta och köra, faktiskt lugnare än mina vuxna hästar är. 


Irma och Livar på turné

Denna sommar har vi tre byggprojekt. Micke jobbar med att måla och spika upp den sista läkten på garaget som inte blev klar i fjol sommar. Sen har vi byggt ut Irmas box i stallet och det blev jättebra. Nu får Irma det rymligare i vinter. Det gjorde dock att jag blev av med den biten för förvaring så vi ska bygga ett litet uthus på baksidan av stallet där jag kan förvara spån, stallpellets och lite annat smått och gott. Det är alltså projekt tre. Som tur var har vi byggt klart de stora saker vi planerat på denna gård, med tanke på hur virkespriserna stigit. 

Lusse åkte ju hem i början av förra veckan och han har gått i skogen med mamma sex pass och med mig ett. Han har skött sig som den gentleman han är. Jag ska dit och rida honom i morgon också. 

Jag har varit iväg och dömt en 1* ponnytävling. Lite starter men ändå kul att komma ut. I höst är jag inbokad på fem dagar, vi får se om det blir nåt mer. 

Bilen och släpet är nybesiktat med blanka papper, bilen servad, släpet tvättat och städat. Hästarna är redo. Jag är redo. På onsdag kör vi. Håll tummarna för att vi får fina dagar på SM! 


15 Jul 2022