Ny tränare och nytt uppdrag

Så blev det vinter igen! I fredags drog det in ett rejält snöoväder som gjorde att Tingla fick stanna hemma från fredagens markarbetsträning. Trist, men jag ville inte riskera att bli stående nånstans med häst och transport. På E4 rapporterades det om totalstopp i många timmar och det var en hel del avåkningar och fastkörningar även på andra ställen. 

Det hade torkat upp fint i hagarna och banan var kanon innan detta så lite drygt är det ju att få börja om från början så att säga men det blir väl vår ändå snart får jag hoppas. Jag skor om till veckan så då ryker snösulorna men kommer ha traktbrodd kvar tills vidare eftersom det knappast är snöfritt överallt ännu på ett par veckor. 

I dag hade Svenska Fjordhästföreningen årsstämma och jag var med som åhörare. Jag var aktiv i föreningen under några år och har även suttit i tävlingskommittén men har valt att kliva av hela den biten nu och det känns som ett bra beslut. Istället har jag hoppat på ett annat uppdrag, gått med i Mittsvenska ridsportförbundets tävlingssektion. Jag har varit med på det första mötet och det känns kul och jag tror att jag kommer kunna ha en del att tillföra från dressyrsidan. 

Vädret har som sagt inte varit så kul så Irma har haft en lugnare vecka, bara varit på två promenader. Till min glädje är hon stencool med bilar, även när de skvätter vatten. Det underlättar så mycket eftersom jag måste rida mycket efter vägen. 

Vivan har gått ett trimpass på ridbanan innan snön kom samt ridits ut två pass, ett med Julia och ett med mig. Inga problem med nåt, hon är klockren just nu. Jag skulle vilja rida henne på lite större ytor men ändå böjda spår då det känns som det skulle gynna och stärka galopparbetet. Jag längtar till varma kvällar på ängen! Tingla har fortsatt att vara i sitt esse även denna vecka. I torsdags lastade vi henne och åkte till Alnö för att testa att rida för en ny tränare nämligen Issa. Det var en riktig hit! Jag berättade om hur hon lätt lägger nosen på sned och vi fick superbra övningar och tips på hur jag ska stärka och lösgöra henne för att få henne att alltid ställa och forma sig korrekt oavsett varv. Nöjda och glada åkte vi hem båda två och vi kommer absolut fortsätta med detta. Perfekt upplägg att man kan boka vecka för vecka efter hur det passar i vardagen också. 

Sen har hon gått ute tre pass, ett med Julia och två med mig. Om hon var fin och fokuserad på träningen så har det varit desto mer yrt ute, speciellt då jag red ut själv. Hon blir så het och laddad och då rätt svår i kontakten. Så i dag testade jag faktiskt att rida henne på pelhamstång. Jag har inte gjort det förut för då jag tidigare testat lite skarpare bett som lock up, baucher osv har det inte alls fungerat bra men detta gillade hon, tog stöd, tuggade nöjt och blev fast hon var lika het mycket mer nöjd. Detta var ett gammalt bett jag hade kvar sen Shira, ett tredelat babypelham och vi ska definitivit testa det i hoppningen också framöver. Bella var också med på träningen i torsdags, Amanda red henne. Först var hon nästan oväntat cool. Hon har ju trots allt inte ridits på speciellt många platser i livet; hemma, Jättendal, Björkbacke, SRK. Men sen lyste orutinen igenom och det blev spänningar när hon hörde en häst lastas utanför, människor som gick in och ut genom dörren osv. Då blir hon dels lite introvert och bromsig men far även iväg eller skyggar. Amanda fick bra tips och de löste allt fint och det blev ett bra pass som jag tror de kommer att ha stor nytta av till årsdebuten om två veckor. 

Hemma har hon gått ett pass på töm (superfin!), ett ute med mig ensam (pigg som bara den, pep i galoppfattningarna men lyssnade ändå och var tantsäker) samt ett ute med Tilda ihop med mig och Tingla. Sistnämnda gick hon i tät hela vägen eftersom hennes äldre vän hävdade att snöklumparna vid sidan av vägen förstört världen och hon ville skicka Bella först för att se om hon överlevde. Bella går gärna först så det var inga problem. 

Det blev ingen dejt med Lusse denna helg pga skitvädret. Mamma och han var ute och red tre pass under veckan. Nya tag nästa vecka. Fr.o.m fredag har jag tio dagars påskledighet så då hoppas jag på mycket sol och hästaktiviteter. Om nån letar en bra sadel för ponny eller Fjordhäst har jag en till salu! Viva och Bella har ändrat sig i ryggen och behöver en sadel som är mer uppbyggd bak så min Equipe Grand prix som jag haft på dem i skogen de senaste två åren är till salu. 17", kort anläggsningsyta, +2,5 så vid/x-vid bom. Tipsa gärna andra som skulle kunna vara intresserade! 
10 apr 2022