Borta bra men hemma bäst

I veckan har jag varit på resande fot med jobbet tisdag till torsdag. Det är alltid lite logistik när man ska i väg. Micke har bra koll på hästarna och deras vardag men jag skriver ändå listor och packar foder när jag ska vara borta, för att underlätta för honom.

Jag hade fina dagar i Norrköping och som vanligt blir jag extra taggad att rida och träna efter några dagar på bortaplan. Hästarna fick vila, Bella och Viva tre dagar och Tingla fyra dagar. Det passade egentligen rätt bra för nu startar årets mest intensiva period med tävling och träning. Jag kommer förstås lägga in liknande små-viloperioder efter behov även framöver.I måndags var Julia här och vi jobbade alla hästarna. Först fick hon rida Vivan och jag gick med. Ängen har tinat fram och torkat upp bra så vi gick dit och körde lite trim på gräset. Sen tog vi vårens första tur uppför hela berget i Väster-lövsätt så det blev ett tufft klätterpass för Bella och Tingla. Så härligt att komma upp på toppen igen! Vi ska lägga in denna typ av längre tuffare pass någon dag i veckan nu för att bygga kondis en växel till så de orkar med ett SM-meeting i värmen i sommar.

Fredag var jag laddad att jobba häst efter jobbet. Försten ut var Vivan. Vi red genom skogen till ängen, premiär för säsongen även det. Lite snö kvar på några ställen men det funkade. På ängen trimmade vi lite i trav och galopp innan vi red hem igen.

Sen var det Bellas tur och hon fick gå på töm. Jag satte hög ledande töm på innersidan i höger varv och fick till ställningen i nacken väldigt bra till höger. Sen satte jag vanlig tömsättning och körde resten av jobbet så i båda varven – superfin häst.

Lördag kom Tilda hit och red ut Bella med mig och Tingla. Vi gjorde ännu en premiär, stigen på andra sidan bron som tinat fram, i kombo med ängen så det blev ett längre pass. Tingla kändes bra och lagom pigg trots vilan.

Söndag morgon hade vi besök av Julia igen. Hon red ut Vivan tillsammans med mig och Bella. Vi red stigen på andra sidan bron och sen backen i galopp fyra gånger innan vi avslutade med att trimma 10 minuter på banan hemma. Det blåste en del och hästarna var pigga. Bella låg på lite men lossnade eftersom och sista stunden inne på banan var hon riktigt fin. Det känns så bra att jag kan rida mig ur de lägena nu, hantera lite laddad och spänd häst och vände det till något bra – få energin till jobb.


Tingla och Amanda

När vi kom hem hjälpte Julia mig att göra i ordning Tingla som skulle åka på hoppträning med Amanda. Tingla fick lite massage och det var tydligen ett vinnande koncept för hon var riktigt fin på dagens träning, både i markarbetet och hoppningen. Hon är så härlig att se på, hoppar med stort självförtroende och Pias tips gör att Amanda får fram det där lilla extra. De har så fint samspel ihop.


Irma

Jag avrundade helgen med att ta en halvtimmes promenad med Irma, delvis efter trafikerad väg. Hon har inte varit ute i trafik så mycket men det bekommer henne uppenbarligen inte. Hon är modig, nyfiken och lyhörd att vara ute med. Rätt lik sin mor i samma ålder.

Lusse har jobbat på bra i veckan. Fyra uteritter med mamma och så var jag där i går och red ut en timme. Han kändes glad och uppträdde exemplariskt.


Lusse

Nu väntar en fullsmockad vecka. Julia ska komma hit och rida två dagar, Amanda en också har hemmaklubben Sundsvalls RK tävlingar där Tingla ska starta fredag, Bella söndag och jag jobba lördag + söndag. Det blir årsdebut för mig och Tingla och jag ser det mest som en lägescheck var vi står och vad vi behöver jobba vidare med inför kommande mål. Håll gärna en tumme eller två för oss!


1 May 2022